Turnen

Turnen

 

Wel eens op de trampoline gesprongen? Afzetten en hup, omhoog! Lekker vliegen als een vogel in de lucht. Je maakt een salto, draait in de lucht. Dat is turnen! Lekker gymen en turnen! Voel je meer voor balanceren op toestellen; dat is ook turnen! Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden, wedden dat er voor jou iets bij zit....???

 

Alle begin is natuurlijk moeilijk, dus je begint niet meteen met een salto!!! Omdat turnen een sport is met verschillende onderdelen, moet je kunnen beschikken over lenigheid, kracht, snelheid, evenwicht en soepelheid. In de verschillende onderdelen die je gaat oefenen, ligt de ene keer de nadruk op kracht en dan weer op bijvoorbeeld lenigheid.

 

De meisjes oefenen op 4 toestellen, namelijk: mat, sprong, brug-ongelijk en evenwichts-balk. Ter afwisseling worden ook oefeningen met de ringen en op de trampoline gedaan. Door op ieder toestel te oefenen leer je allemaal verschillende bewegingen. Als je alle aparte bewegingen achter elkaar zet dan heb je vanzelf een oefening.

 

De lessen: De lessen worden op zaterdag gegeven in de sportzaal aan de Walter van Amersfoortstraat in Achterveld en beginnen met het warm maken en een beetje rekken en strekken van alle spieren. Daarna gaan we op de turntoestellen allerlei oefeningen doen. Steeds meer zelf doen en proberen iedere keer iets moeilijker. Soms lekker op de trampoline of aan de ringen. Aan het eind doen we met z’n allen vaak een spel en is er de mogelijkheid voor een jarige te trakteren.

 Lestijden *:

Jong-selectie:    9.00- 10.30 uur
Wedstrijdgroep:  10.00- 12.00 uur
jongste recreatiegroep:   12.00-13.00 uur
Oudste recreatiegroep: 13.00-14.00 uur

De lessen worden verzorgd door de enthousiaste leiding Laura Heideveld , samen met de hulpleiding Renate Haverlag en Nynke Voorburg. 

 

Wilt u een keer geheel vrijblijvend komen kijken of meedoen dit kan altijd. Je mag 2x een proefles volgen om te kijken of je het turnen echt leuk vind.

Contributie zie: https://www.svavanti.nl/contributies

 

Voor informatie kunt u terecht bij Sophie van Roomen:

 

tel: 06-18809416 of via info@svavanti.nl

 

 


SV Avanti: te bereiken via mailto:info@svavanti.nl

75735 bezoekers (109610 hits) sinds 6-9-2010